Inleiding


In deze uitleg vindt u een korte beschrijving van de mogelijkheden die deze website u biedt.
Desgewenst kunt u deze uitleg afdrukken. Klik hiervoor op de printerknop bovenin de titelbalk.

Hoofdmenu

De website TULE start met het hoofdmenu. Van hieruit kunt u direct naar de uitwerkingen bij de kerndoelen per onderwijsgebied.

Gebruik van de knoppenbalk

Op de knoppenbalk onderaan op het beeldscherm staan knoppen voor enkele basisfuncties. De balk bevat de volgende opties:Links:
- naar het hoofdmenu

Midden:
- bladerknoppen om terug te bladeren naar vorige bezochte pagina's en weer vooruit te bladeren.
nb. Vooruit bladeren werkt alleen als eerst is teruggebladerd.

Rechts:
- een helpknop die de website-uitleg opent.


Gebruik van de knoppen op de titelbalk

Rechts:
Op de titelbalk bovenaan het scherm staat een e-mailknop of een printknop.- Bij de beschrijving van de kerndoelen is er een e-mailknop. Als u een opmerking hebt of een vraag over de inhoud, dan kunt u hiermee direct een e-mailbericht maken en verzenden. Hiervoor wordt uw eigen e-mailprogramma opgestart.- Bij de uitwerking van de kerndoelen is er een printknop. Hiermee kunt u de gehele uitwerking bij het kerndoel ineens afdrukken.Kerndoelen

Per onderwijsgebied zijn de kerndoelen in een overzicht opgenomen. Vanuit het overzicht kunt u naar de leerlijn die behoort bij een kerndoel.

Leerlijnpagina

Op de leerlijnpagina ziet u bovenin het kerndoel waar de leerlijn bij hoort.
De leerlijn is ingedeeld in vier groepscombinaties: groep 1 en 2, groep 3 en 4, groep 5 en 6 en groep 7 en 8. Dit wordt in de leerlijn door verschillende grijskleuren aangegeven.
Binnen de leerlijn zijn de onderwerpen die in de verschillende groepscombinaties aan bod komen met een titelbalkje aangeven. Daaronder staat beknopt de inhoud omschreven. Sommige onderwerpen komen maar in één groepscombinatie aan bod, andere onderwerpen lopen door in verschillende groepen.
NB. Met de verticale schuifbalk rechts kunt u de rest van de leerlijn in beeld krijgen.Op de begrippen in de tekst die zijn onderstreept kunt u klikken. In een apart venster verschijnt dan een korte toelichting bij het begrip.


Een toelichting op het kerndoel en een verantwoording voor de leerlijn kunt u opvragen via de optie links van het kerndoel. Deze toelichting en verantwoording worden geopend in een apart venster.Tussen het kerndoel en de leerlijn kunt u in de witte balk op elk moment zien waar u zich bevindt in de website.
Nb. Door op de items te klikken, kunt u naar een vorig niveau terug!Meer informatie over de leerlijn per groepscombinatie

Vanuit de leerlijn kunt u inzoomen op een groepscombinatie.
Klik hiervoor op de naam van de groepscombinatie bovenaan een kolom.Op de onderliggende pagina krijgt u informatie over wat de kinderen doen in deze leerlijn en wat de leraar doet in deze leerlijn. Daarnaast kunt u een exemplarisch voorbeeld bij deze leerlijn voor deze groepscombinatie bekijken op het tabblad 'Doorkijkje'. Klik hiervoor op de betreffende tabs 'wat doen de kinderen?', 'wat doet de leraar?' en 'doorkijkje'.